Problemer med kærester, dating eller parforhold?

Synes du, det er svært at finde en partner?
Eller er du blevet skuffet eller ramt i tidligere forhold – og synes, det er svært at komme videre? 

Det kan også være, at du er i et forhold lige nu, der er rigtig svært for dig – og hvor du ikke ved, om du skal blive eller gå?

Uanset din nuværende situation i forhold til romantik og forhold, så har du det til fælles med alle os andre, at parforhold og romantiske relationer på én gang er de allermest sårbare relationer, vi kommer i – og samtidig ofte dem, vi længes mest efter.  

At finde én – eller den rette?

Nogle oplever det svære som det at vælge eller møde en partner i det hele taget.
Måske er du i tvivl om, hvad du egentlig har brug for fra en partner? Eller måske overvejer du, om du tiltrækker den ’rigtige type’ – eller om du kræver for meget, eller for lidt? Det kan også være du mere generelt er i tvivl om, hvordan du kan gribe det an?

Fornemmelse af gentagelse?

En del kommer til at opleve, at de møder den samme type, eller kommer til at stå med den samme problematik i det ene forhold efter det andet – selv om de (måske) forsøger at undgå det?
Det er slet ikke mærkeligt, for det er nemlig ikke tilfældigt, hvem vi bliver tiltrukket af. Og vigtigere endnu: det er ikke en fejl.
Mange vil også opleve, at det dér i starten virkede så tillokkende, efterhånden kommer til at føles lige modsat. Det kan give en følelse af, at der er noget galt med én selv, med partneren eller forholdet.
Men der er faktisk en mening med galskaben, selv om den kan være meget svær at se. 

Har du næsten opgivet?

De kan være, at du efterhånden er blevet så ramt og såret, at du helt har mistet lyst og håb for forhold. Eller måske har du følelsen af, at det kun er dig, det er så svært for. Det er slet ikke rigtigt, og der er hjælp at få.

Hos mig finder du en psykolog med mange års erfaring med håndtering af romantiske forhåbninger, dating-issues, parforholdsproblematikker og andre nære relationer.

Jeg har arbejdet med mange forskellige vinkler på dating, forhold og relationer, herunder også med parterapi, forældresamtaler og familiesamtaler. Nære  relationer, herunder romantiske og seksuelle relationer, er vigtige for os alle – og i høj grad forbundet med blandt andet livskvalitet og trivsel. 

Nære relationer, og herunder især romantiske og seksuelle relationer, kan imidlertid også sætte rigtig meget ‘i gang’ i os – i en grad, som ingen (eller få) andre relationer kan.

Det er der flere grunde til.

Blandt andet har vi  meget høje forventninger – både til os selv, den anden og forholdet som sådan. Dem er vi blevet ‘præget ind i’ fra vores populær-kultur (fx film/medier). Så vi har rigtig meget på spil.
Samtidig har vi alle en masse baggage med – fra tidligere forhold, ungdom og opvækst, og den baggage farver vores måde at ‘se’ os selv, andre og situationer på (filtre). Vores baggage er også med til at forme vores måder at reagere på – i løbet af livet har vi nemlig fået hver vores erfaringer med, hvad der virker og hvad ikke, og det gentager vi (ofte uden at vide det), for det er for længst blevet automatiseret og går lynhurtigt.
Derudover kommer vi over tid til at miste flere og flere masker og facader overfor hinanden (i takt med at vi bliver tryggere, trættere og ting ‘kommer på spidsen’), så vi efterhånden kommer til at vise ‘vores allerværste’ netop i den relation, vi oplever som vigtigst/mest sårbar. 

Det er derfor ikke mærkeligt, at rigtig mange af os har/får udfordringer med romantik, nære relationer og parforhold i løbet af livet.

Kontakt

Ønsker du at bestille en tid hos mig, kan du gøre det ved at booke online her på min hjemmeside eller sende en mail til kontakt@mettebogh.dk.

Bemærk: Jeg tilbyder ikke (længere) parterapi.