Stress-behandling

Kan du ikke overskue eller magte det, du plejer?
Bliver du pludselig nemmere overvældet og græder – eller sur og irriteret, eller både-og?
Føler du selv, at du er blevet ’en anden’ (og ikke på en måde, du kan lide)? 

Så kan det være, du har været for belastet – for længe. 
Vi mennesker kan godt tåle at være belastede et stykke tid. Vi er faktisk bygget til det. Men er vi det for længe eller for voldsomt, kan det få betydelige konsekvenser.

Dårlig søvn og helbred
Er vi belastede for længe går påvirker det vores helbred. Vores immun-forsvar sænkes, vores fordøjelse fungerer ringere. Vi kan også få søvn-problemer, spændinger og smerter. Og den seksuelle lyst vil typisk være meget reduceret.

Dårlig hukommelse og nedsat koncentrationsevne?
Måske oplever du, at du ikke længere kan koncentrere dig om ting, du plejer at kunne? At du ikke kan huske ord eller folks navne – eller bare generelt ‘
ikke længere kan huske fra din næse til din mund’? Eller at du ikke kan ‘overskue det mindste’. Det er de kognitive effekter af for meget belastning for længe. 

Hos mig finder du en psykolog med mange års erfaring med behandling af belastning, udmattelse og stress – uanset om den kommer fra arbejdsmæssige situationer, fra privatlivet, fra udfordrende livssituationer, kroniske livsvilkår eller noget femte. 

Nogle ting går igen – uanset de udløsende årsager – for biologien bag er basalt den samme. Derfor vil den indledningsvise håndtering også have mange fælles-træk uanset årsag. For de fleste er stress eller udmattelse en følge af ’for meget, for længe’, og der er ikke nogen anden vej end at overgive sig til, at det er ’nået derud nu’.

Forløbet videre derfra afhænger af mange ting og må tilpasses den enkeltes liv og situation. Nogle ting er mulige at ændre (jobsituation, prioritering i livet), andre er ikke (fx kroniske sygdomme hos én selv eller en nær pårørende).

Det er min store interesse at at finde det helt rette match mellem klient og metode. 

Kontakt
Ønsker du at bestille en tid hos mig, kan du gøre det ved at booke online her på min hjemmeside eller sende en mail til kontakt@mettebogh.